nieuws

22 feb 2001, 00:12

Wallage en Smink tegenstrijdig over toekomst Grote Markt

Radio Noord wijst er vanmiddag in een analyse op dat burgemeester Wallage en wethouder Smink ogeschijnlijk nogale tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd over hoe het nu verder moet met de Noordwand van de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het grote verkiezingsdebat dinsdagavond voor TV Noord liet wethouder Smink namelijk weten dat wanneer de plannen voor de Noordzijde zouden worden weggestemd, dat zou betekenen dat er nauwelijks verandering komt in de Noordwand. Volgens Smink zien de eigenaren van die panden de grote opknapbeurt dan niet meer zitten. Wel zullen ze hun eigen panden op eigen houtje wat gaan opknappen, maar de opknapbeurt blijft grotendeels beperkt tot een likje verf.
Burgemeester Wallage liet gisteravond echter weten dat het gemeentebestuur energiek aan de slag zal gaan om investeerders opnieuw te interesseren voor de noordwand. ‘Over vijf jaar is de Noordwand grondig vernieuwd’, zo vatte Wallage zijn gedachten samen.
Bovendien heeft Multi Vastgoed laten weten dat de beleggers vast wel geintereresseerd zullen blijven in beleggingen in de Grote Markt. ‘De beleggers staan in de rij’, zo liet directeur Veldman zelfs optekenen in het Groninger Dagblad Stad, wanneer er tenminste goed parkeergelegenheid komt voor mensen uit de regio.
Een en ander lijkt dus sterk in strijd met de argumentatie voorafgaande aan het referendum dat zonder parkeergarages er gene beleggers te vinden zijn die willen investeren in de noordwand.