nieuws

02 jun 2013, 23:11

Waardevolle buit bij inbraak Fraeylemaborg

Zaterdagavond is ingebroken in de historische Fraeylemaborg in Slochteren. Volgens de politie is de voordeur van de borg, dat als museum dient, geforceerd en zijn de inbrekers er met zeer waardevol servies en zilverwerk vandoor gegaan.De Groninger politie is een onderzoek gestart om de daders en de gestolen goederen te achterhalen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twee zeer bijzondere Chinese porseleinen drakenborden, gedateerd rond 1465 en rond 1700,  en daarnaast vele bijzondere zilveren objecten zijn gestolen.

 

De inbrekers hebben de buitendeur met kracht geforceerd. Het gelaagde inbraakwerende glas van de porseleinkast is met zware gereedschappen gedeeltelijk gebroken. Slechts twee objecten van de tientallen fraaie stukken porselein zijn verdwenen.

 

De politie en de Fraeylemaborg hebben besloten zoveel mogelijk informatie over de objecten te verspreiden zodat een ieder op kan letten of hij of zij de kostbaarheden signaleert. Hebt u informatie over deze inbraak, hebt u verdachte omstandigheden geconstateerd neem dan contact op met de politie Noord Nederland via nummer 0900 8844.