nieuws

03 mei 2001, 00:12

Waagplein staat op bevrijdingsdag in teken van muziek

Op vijf mei, bevrijdingsdag, zijn er weer volop activiteiten gepland. Naast het festival op de draf- en renbaan in het Stadspark, een symposium over ondernemen en verschillende excursies, vinden er ook in de binnenstad meerdere activiteiten plaats.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De muzikale spits wordt afgebeten door La Bande Iré, een Afrocubaans Timba-orkest. Het orkest is vanaf twaalf uur ’s middags op het Waagplein te bezien en te beluisteren. La Bande Iré bestaat uit jonge muzikanten uit Latijns-Amerika en Europa. Het repertoire van de band bestaat uit composities van bandleider Marc Bischoff. Het is de enige Salsa-band in Nederland die Timba speelt met eigen composities en arrangementen.
Om twee uur staat La Bande Iré zijn plaats af aan de Stroatklinkers. Zoals de naam al zegt speelt de groep niet op het podium, maar gewoon ‘op stroat.’ De Stroatklinkers combineren traditionele Amerikaanse bluegrass, ofwel Hillbilly, met Groninger teksten. Zij maken hierbij uitsluitend gebruik van akoestische instrumenten. Op het podium staan de Stroatklinkers garant voor een stevig stuk vakmanschap, entertainment en speelplezier.
De muziekactiviteiten op het Waagplein worden afgesloten door het Dutch Palladium Orchestra. Deze veertienkoppige formatie bestaat uit tien instrumentalisten en het vocale dameskwartet "Shooting Star". Het orkest is gespecialiseerd in de Swing en Big Band muziek uit de jaren 20 en 30; de glorietijd van de bands van Jimmy Lunceford, Fletcher Henderson, Duke Ellington en de roemruchte danszalen als de "Cotton Club" in New York. Onder leiding van de franse klarinettist Pierre Lafay zorgt het orkest, samen met de vier zangeressen van Shooting Star voor het nodige entertainment. Een optreden van het Dutch Palladium Orchestra staat garant voor een wervelende show, waarbij u waarschijnlijk de danskriebels nauwelijks zult kunnen beheersen.