nieuws

07 apr 2014, 10:10

VVD : “Meer aandacht voor bevingsschade in stad Groningen”

De VVD vindt dat er meer aandacht moet komen voor aardbevingsschade in de stad Groningen, evenals in andere gemeenten die niet in het “kerngebied” vallen. Zoals ook Leek of Stadskanaal.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De VVD in Provinciale Staten van Groningen vindt dat de plek waar je woont er niet toe doet als je aardbevingsschade hebt en op maatregelen wacht. De regelingen die nu ontstaan zoals een regeling m.b.t. waardedaling, maatregelen om huizen meer waarde te laten krijgen en preventieve maatregelen, zijn in eerste instantie voor het kerngebied rondom Loppersum en worden dan in cirkels uitgerold.

 

 " Dit lijkt een logische keuze, zegt VVD fractievoorzitter Mirjam Wulfse, " ware het niet dat we nu weten dat er ook buiten het kerngebied zoals bijvoorbeeld in de stad, grote schades zijn. Het lijkt ons logischer de ernst en hoogte van de schade bepalend te laten zijn. Of je nu in Loppersum, Leek , Stadskanaal of Groningen woont, dat moet er niet toe doen.”

 

“Stel je hebt een huis buiten het kerngebied met grote schade, die gerepareerd wordt. Als je je huis daarna wilt verkopen, moet je dat melden. Dat zal gevolgen hebben voor de prijs. Is er dan sprake van waardedaling, dan moet dat vergoed worden, waar je ook woont.”

 

Het zou nog beter zijn, zegt de VVD, de preventieve maatregelen en energiebesparingsmaatregelen juist met voorrang toe te passen op huizen met grote schade. " Dan kun je ook de waardedaling positief beïnvloeden”, aldus de VVD.

 

 "Waar je de grootste gevolgen ziet, zou je ook direct moeten handelen. "

 

De VVD stuurt het voorstel hiertoe naar de deelnemers van de dialoogtafel die op 8 april weer in overleg gaat.