nieuws

02 feb 2013, 11:11

VVD-Kamerlid noemt miljard euro voor gedupeerden gaswinning ‘belachelijk’

René Leegte, Tweede Kamerlid voor de VVD, noemt de oproep van Commissaris van de Koningin Max van den Berg aan de NAM om een miljard euro uit te trekken voor gedupeerden van de gaswinning ‘belachelijk’. Daarnaast vindt Leegte het ‘uitermate onverstandig om over de rug van geschrokken burgers een claim van een miljard neer te leggen’, zo zei hij in een reactie op Radio 1.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het VVD-Kamerlid vindt het naar eigen zeggen nog veel te vroeg om iets te zeggen over eventuele schadebedragen. Volgens Leegte is eerst meer onderzoek nodig voordat er over bedragen wordt gesproken. Voorlopig bestaat er volgens hem alleen een vermoeden op basis van statistieken dat de aardbevingen in het gaswinningsgebied in de toekomst sterker zullen worden.

Volgens Leegte wakkert de claim van Van den Berg alleen maar meer onrust aan omdat bij bewoners van het gebied de verwachting wordt gewekt dat er veel geld in aantocht is. Het Kamerlid kan zich beter vinden in de aanpak van zijn partijgenoot minister Henk Kamp. Die zegde onlangs honderd miljoen euro toe om op korte termijn gebouwen te verstevigen.