nieuws

20 jan 2001, 00:12

VVD beschuldigt Waddenvereniging van ondemocratische praktijken

De VVD wil de subsidie voor de Waddenvereniging herzien, omdat de organisatie zich aan ondemocratische praktijken zou bezoldigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aanleiding is de schorsing van het democratisch gekozen bestuurslid W. van den Berg. De Waddenvereniging had hem geschorst omdat hij het had opgenomen voor de mosselkweek in de Waddenzee. Zijn mening staat lijnrecht tegenover het standpunt van de Waddenvereniging. Om een einde te maken aan de hieruit voortkomende verwarring, besloot de organisatie hem te schorsen.
De VVD wacht, alvorens mogelijk actie te ondernemen, de uitkomst af van het kort geding dat het geschorste bestuurslid tegen de Waddenvereniging heeft aangespannen. Directeur H. Revier van de waddenvereniging zegt de VVD-actie lachwekkend te vinden. ,,Volgens onze statuten mogen we een bestuurslid schorsen. En de statuten zijn democratisch vastgesteld.’’
De Waddenvereniging krijgt jaarlijks zes miljoen gulden subsidie voor al haar activiteiten, waaronder ook veel onderzoek. De laatste tijd zijn veel vissers lid geworden van de Waddenvereniging. Van den Berg vertegenwoordigde hen in het bestuur.