nieuws

11 sep 2000, 00:12

Vuurdoop voor wethouder Bron

Kersverse wethouder R. Bron van Onderwijs krijgt op 13 september zijn vuurdoop. De opening van het nieuwe skateboardpark Colosseum II aan de Paradijsvogelstraat is voor hem zijn eerste officiële handeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bron vervangt Henk Pijlman die 1 september definitief opstapte als wethouder van Onderwijs. Met de opening van het Coloseum II hebben de Groningse skaters eindelijk vaste grond onder de voeten. Ze skaten sinds 1997 in de hal aan de Peizerweg, maar er bestond lange tijd onzekerheid over de invulling van deze hal. Nu duidelijk is dat de veilinghal binnenkort gesloopt wordt, moeten de skaters noodgedwongen een andere plek vinden. Na de officiële opening vindt er een spectaculaire demonstratie plaats waaraan topskaters uit het hele land meedoen. Aansluitend is er een optreden van DJ Pepijn, bekend van de Groningse band El Zumo
Tijdens de opening van het Skateboardpark presenteert Bron ook de nieuwe sportzapper, een boekje voor jongeren waarin allerlei kenningsmakingscursussen van sportverenigingen staan. De sportzapper werd vorig jaar door Pijlman gelanceerd en bleek een groot succes. Het boekje geeft fikse korting op sportcursussen.