nieuws

30 dec 2012, 12:12

Vrouw (67) dodelijk verongelukt; verkeerschaos bij Sappemeer

Een 67- jarige inwoonster uit Hoogezand is gisteravond om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk bij Sappemeer, waar ook zeven mensen bij gewond raakten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een ernstig verkeersongeval op de A7, ter hoogte van Sappemeer, in de richting van Groningen. De politie en hulpdiensten troffen op het wegvak een ravage en meerdere gewonde personen aan. Het bleek dat twee personenauto’s, door nog onbekende oorzaak, hard met elkaar in botsing waren gekomen. Uit een voertuig werden twee meisjes (12 en 14 jaar) en hun vader en moeder (40 en 39 jaar) uit Groningen met botbreuken, oogletsel en kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte bij het ongeval total-loss.


Uit het tweede voertuig werden twee mannen (63 en 68 jaar) en een 63-jarige vrouw uit Hoogezand met been- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 67-jarige vrouw uit Hoogezand overleefde het verkeersongeval niet en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Ook deze auto raakte total-loss.


Onderzoek VOA


De verkeersongevallenanalyse (VOA) verrichte uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zij heeft nog niemand van de slachtoffers kunnen horen en kan nog niets zeggen over de toedracht.