nieuws

25 jul 2001, 00:12

Vreemde ontknoping: Prostituee blijkt onschuldig aan dood Bulgaar

Een man die onlangs in de Groninger rosse buurt tijdens een ruzie met een prostituee door een pistoolschot om het leven kwam, blijkt het dodelijke schot zelf te hebben gelost.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie gaat er na technisch onderzoek vanuit dat de 39-jarige Bulgaarse man ‘al dan niet opzettelijk door eigen toedoen om het leven is gekomen,’ zo werd woensdag bekend gemaakt. Een 20-jarige Bulgaarse prostituee die na het schietincident op 11 juli aanvankelijk als verdachte werd aangehouden is daarom dinsdag vrijgelaten. De precieze omstandigheden waaronder het schietincident zich voordeed blijven duister. Zo is niet duidelijk wat de aanleiding voor de ruzie was.
Het onderzoek naar de dood van de Bulgaar is nu goeddeels afgerond, aldus de Groninger politie. Op het lichaam van de man zijn kruitsporen aangetroffen op een zodanige manier, dat de politie concludeert dat hij zelf geschoten moet hebben. Ook bij de vrouw werden kruitsporen gevonden, blijkbaar omdat de vrouw zich verweerde tegen de bedreigingen met het wapen van de man. De omgekomen man was geen bekende van de vrouw. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het vuurwapen, dat in de consternatie na de schietpartij spoorloos verdween. Het is nog niet duidelijk wie dit wapen meegenomen heeft.