nieuws

20 mei 2001, 00:12

Voorlopige hechtenis zelfmoordconsulent met 30 dagen in gevaar

De voorlopige hechtenis van de 58-jarige Drentse zelfmoordconsulent W.M. die wordt verdacht van hulp bij levensberoving op verzoek van een bejaarde vrouw, is met dertig dagen verlengd. Dat heeft justitie in Groningen vrijdagmiddag bekend gemaakt

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voorlopige hechtenis van de man, die al 30 dagen vastzit, is door de Rechtbank verlengd op verzoek van het openbaar ministerie. Volgens de Rechtbank wordt de man verdacht van een delict waarop een maximum straf staat van 12 jaar en kan de voorlopige hechtenis om die reden verlengd worden. Ook gaat het om een delict dat gezorgd heeft voor een geschokte rechtsorde.
Volgens woordvoerder Kirsten Smit van justitie in Groningen zal justitie de komende tijd gebruiken om nader onderzoek te doen naar de zelfmoord van de vrouw. Daarbij gaat justitie een reconstructie van de dood maken. Daaruit moet blijken of de 81-jarige vrouw in haar eentje een einde aan haar leven heeft gemaakt, of dat zij daarbij hulp moet hebben gehad. Justitie verdenkt de zelfmoordconsulent uit Nieuw-Annerveen er van de vrouw daadwerkelijk te hebben geholpen. Mara de verdacht, die werkzaam is bij de Stichting De Einder, zegt dat hij wel bij hety overlijden van de vrouw aanwezig was, maar dat de vrouw de zelfdoding allleen heeft uitgevoerd.