nieuws

18 jul 2001, 00:12

Voor vijfde keer prostituee dood aangetroffen in Groningen

In het Slochterdiep bij Lageland in de provincie Groningen heeft de Regiopolitie dinsdagmiddag het levenloze lichaam van een 34-jarige vrouw uit Groningen aangetroffen. Het is binnen acht jaar de vijfde keer dat in Groningen een prostituee dood is aangetroffen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw, die bij de politie als prostituee bekend staat, was eerder die middag als vermist opgegeven, nadat ze op 12 juli voor het laatst was gezien. Het lichaam van de vrouw werd dinsdagmiddag gesignaleerd door een schipper die het in het water zag drijven.
Volgens een woordvoerder van de Regiopolitie bleek het stoffelijk overschot bij aantreffen geheel naakt te zijn. De politie is begonnen aan een uitgebreid onderzoek en houdt rekening met een misdrijf. Dinsdagavond is een recherche bijstandsteam in het leven geroepen. Bovendien zijn leden van de mobiele eenheid dinsdagavond rond de plek waar de vrouw werd aangetroffen gestart met een uitgebreide zoektocht naar sporen. Er werd onder anderen gezocht naar de kleding van de vrouw. Op woensdag 18 juli zal er een sectie op het stoffelijk overschot worden verricht in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk.