nieuws

10 mei 2019, 11:11

‘Volle treinen naar Groningen vanaf Zwolle probleem. Oplossing: langere treinen!’

‘Volle treinen naar Groningen vanaf Zwolle probleem. Oplossing: langere treinen!’

Groningen is steeds meer in trek bij treinreizigers. Althans: treinen naar Groningen en de rest van Noord-Nederland zijn vaak overvol. Zó vol dat treinmaatschappij NS moet zorgen voor langere treinen. Dat althans vindt de Nederlandse vereniging voor reizigers met openbaar vervoer, Rover. Maar de NS voelt meer voor een speciale app om nog lege zitplaatsen sneller te vinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afgelopen vier maanden kreeg de organisatie veel klachten over overvolle treinen, met RTV Drenthe. De volle treinen hebben eerder ter discussie gestaan, maar zo kan het echt niet langer, vindt Rover.

Volgens Frans Visser hebben we door de economische groei te maken met meer reizigers dan voorheen, en komen er verhoudingsgewijs veel klachten binnen over deze trajecten.


Woordvoerster Anita Boonstra van de NS betwijfelt echter of de treinen naar het Noorden wel degelijk overvol zaten. Ze vermoedt dat reizigers niet alle lege plekken hebben gevonden.

 

De NS, aldus RTV Drenthe, nu kijken of ze reizigers op stations daar in de toekomst beter op kan wijzen en werkt aan een app waarmee vrije plekken te vinden zijn.

 

(Foto boven: drukte bij het instappen. Foto: Rover).