nieuws

26 okt 2000, 00:12

Vocaal Ensemble Groningen zingt oude Oostenrijkse en Nederlandse koormuziek

Op zondag 5 november zingt het Vocaal Ensemble Groningen in de Lutherse Kerk in Groningen oude Oostenrijkse en Nederlandse koormuziek.
Op zondag 5 november zingt het Vocaal Ensemble Groningen in de Lutherse Kerk in Groningen oude Oostenrijkse en Nederlandse koormuziek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor de pauze staan werken op het programma van drie componisten die in Oostenrijk hebben gewoond en gewerkt in de 15e en 16e eeuw: Oswald von Wolkenstein, Heinrich Finck en Thomas Stolzer. In de tweede helft van het programma staat Nederlandse koormuziek centraal, waaronder muziek uit het kloostermanuscript van Aduard. Het concert begint om 15.30 uur.
Het Vocaal Ensemble Groningen is een projectkoor onder leiding van de Groningse dirigent Wilfred Reneman. Het bijzondere aan dit project is dat het koor de muziek in Oostenrijk heeft ingestudeerd. In de herfstvakantie reist het af naar Krems an der Donau. Gedurende de eerste dagen van die week zal het programma ingestudeerd worden. Vervolgens geeft het koor drie concerten in de regio Wachau. Initiatiefnemer van dit project is dirigent Reneman. Hij stelde ook het programma samen en selecteerde de zangers. Het concert in Groningen is de afsluiting van dit bijzondere project. Het duurt ongeveer een uur en de entreeprijs bedraagt fl. 12,50.