nieuws

01 feb 2019, 15:03

Vliegclub vindt gestolen apparatuur terug

Vliegclub vindt gestolen apparatuur terug

De gedupeerde Vliegclub Westerwolde uit Stadskanaal heeft donderdagavond gestolen vliegtuigapparatuur teruggevonden in en rond een woning in de gemeente Emmen. Op maandag 21 januari namen dieven bij een inbraak allerlei instrumenten en zelfs een vliegtuigmotor mee.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De spullen zijn teruggevonden in de gemeente Emmen dankzij de aandacht in de media en een anonieme tip. ,,We kregen van iemand een locatie door en het bewijs dat de gestolen spullen daar ook echt lagen”, zegt een blij bestuurslid Kevin Maat. ,,De politie is er met meerdere eenheden op af gegaan en de tip klopte helemaal. We hebben in principe alles teruggevonden.” 

Vlak na de diefstal vermoedde bestuurslid Kevin Maat dat de dieven al eens eerder op de vliegclub waren geweest, omdat ze de duurste apparatuur hadden meegenomen. Tijdens de inbraak ging een noodbaken af, waardoor een van de eigenaren van een vliegtuig werd gealarmeerd. Die is meteen naar de club gereden en heeft daardoor de inbrekers gestoord. Een deel van de buit konden ze daardoor niet meenemen. 

Bij de diefstal was gerommeld aan vijf ultralight vliegtuigjes. Eerder nog raamde de vliegclub de schade van de diefstal op 100.000 euro, maar dat bedrag kan nu fors naar beneden worden bijgesteld. ,,Dit scheelt ons misschien wel 75.000 euro”, zegt Maat. Toch is de vliegclub nog een fors bedrag kwijt aan nieuwe kabels, bevestigingsmateriaal, het opnieuw monteren van de apparatuur, het herstellen van schade en het opnieuw laten keuren van de toestellen. ,,Daar zijn we niet in een dagje mee klaar”, aldus Maat.

De vliegclub had voor de gouden tip een beloning uitgeloofd van enkele duizenden euro’s. De anonieme tipgever krijgt die beloning.