nieuws

19 okt 2001, 00:12

Vitaminic start derde regionale compilatie Internet-muziek

Vitaminic, een platform voor muziek op internet, gaat haar derde regionale compilatie CD uitbrengen met het beste talent uit de provincie Groningen. Via een open inschrijving wordt elke Groninger band uitgenodigd zich aan te melden voor deze compilatie. Dit kan vanaf 15 oktober tot en met 23 november via de website www.vitaminic.nl. De CD zal in Groningen worden gepresenteerd tijdens Eurosonic (10, 11 januari 2002)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De samenstelling en productie van de compilatie wordt uitgevoerd in samenwerking met het op te richten Groninger Popinstituut (initiatief Rode Oortjes Festival). De compilatie komt alleen uit op CD en is verkrijgbaar via de site van Vitaminic. De prijs van de CD wordt NLG 19,50 (excl. verzendkosten). Mee informatie over de eerste compilatie uit deze reeks ‘Haags Pop Podium’ is te vinden op http://www.vitaminic.nl/shop/compilation/haags_pop_podium/. Vitaminic’s tweede regionale compilatie komt begin december uit in de regio Arnhem/Nijmegen.
Opgericht in april 1999, is Vitaminic het meest toonaangevende platform voor de promotie en distributie van muziek in digitaal formaat via het Internet en andere digitale netwerken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën op het gebied van breedband en draadloze communicatie. Vitaminic verzamelt content van platenmaatschappijen en onafhankelijke labels en artiesten en stelt hen in de gelegenheid hun muziek te promoten en verkopen. Muziekliefhebbers wordt toegang tot een van de meest uitgebreide collecties op het Internet geboden. Vitaminic heeft momenteel 10 lokale websites waarvan negen in Europa (Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken en Ierland) en één in de Verenigde Staten. Alle lokale sites zijn een weerspiegeling van de afzonderlijke markten waarin het bedrijf actief is. Vitaminic levert content en technologie aan de belangrijkste Internet portals, ISP’s en mobile operators.