nieuws

19 jul 2001, 00:12

Vijfde vermoorde prostituee ‘Sacha’ (34) was geliefd bij haar collega’s

De vermoorde 34- jarige Groningse prostituee , die de werknaam ‘Sacha’ gebruikte, was zeer geliefd bij haar collega’s op de tippelbaan aan de Bornholmstraat. De Groningse werd gistermiddag dood aangetroffen in het Slochterdiep nabij Harkstede. Ze is de vijfde prostituee die in Groningen is vermoord. Het is de vierde keer dat een prostituee dood in het water werd aangetroffen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens betrokkenen bij de tippelaarsters aan de tippelzone was Sacha ‘een aardige meid. Ze was geen type dat zou stelen, dus wraak zal vast geen motief voor haar moord kunnen zijn’, zo denkt een ingewijde. Sacha werkte al enkele jaren aan de tippelzone en was verslaafd aan harddrugs. De groep tippelaarsters aan de Bornholmstraat bestaat uit circa 25 vrouwen, waarvan velen verslaafd zijn. Sacha was zeer belangstellend naar het wel en wee van haar collega’s. ‘Als ze vroeg ‘’hoe gaat het?’’, dan meende ze dat ook oprecht’, aldus een kennis. Onder de groep tippelaarsters is nu onrust ontstaan omdat het binnen acht jaar de vijfde keer is dat een collega om het leven is gebracht. Overigens zijn er in Groningen nog meer moordzaken op vrouwen onopgelost gebleven.
Betrokkenen bij de tippelzone hadden in het verleden de indruk dat de Groningse politie door allerlei reorganisatieprocessen in beslag genomen werd. Maar de Groningse politie is nu met man en macht bezig met het onderzoek. ‘Ik hoop dat de politie dit keer eens een beetje geluk heeft’, aldus de zegsman.