nieuws

27 dec 2012, 10:10

Vijf dagen lang topbasketbal in MartiniPlaza

De Groninger Basketball Week (GBW) zorgt de komende vijf dagen voor topbasketbal in de Groningse MartiniPlaza. Donderdagavond strijden het Nationale team van Egypte en KK Bosna uit Bosnië Herzegovina om de winst bij de openingswedstrijd. Later die dag spelen ook BC Siauliai (Litouwen) en Al Riyadi (Libanon) hun eerste wedstrijd. De GasTerra Flames, met hun nieuwe coach Ivica Skelin, komen vrijdag voor het eerst in actie tegen het Egyptische team.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De GBW biedt bezoekers vijf dagen lang topwedstrijden. Daarnaast ligt het accent ook op sfeer, entertainment en activiteiten voor de jeugd. Op de openingsdag zijn er bijvoorbeeld ook optredens van drummer Hans Nooitgedacht, de bands Burn en The Rising Sun en de Luvabulls, de cheerleaders van de Chicago Bulls (NBA).

Voor de GasTerra Flames is het toernooi een mooie gelegenheid voor de spelers en de coach om het team opnieuw in de steigers te zetten. Vorige week werd coach Hakim Salem ontslagen en vervangen voor de Kroaat Skelin. Het team werd verder versterkt met de Amerikaan Nate Rohnert die bij de GBW zijn debuut voor de Flames maakt.

De deuren van MartiniPlaza openen vandaag om 17.30 uur. Een uur later begint de eerste wedstrijd.