nieuws

18 sep 2000, 00:12

Vier Mijl van Groningen blijkt plotseling veel te lang

Het grootste hardloopevenement van het noorden, de Vier Mijl van Groningen, blijkt in feite veel langer te zijn dan vier mijl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie onderneemt echter geen actie om het euvel te herstellen. ,,Mensen zijn zo gewend geraakt aan deze traditionele route, daar moet je niets meer aan veranderen”, aldus voorzitter Grietje Pasma van de Stichting Atletiekevenmenten Groningen. ,,Bovendien willen lopers hun tijd graag vergelijken met die van voorgaande edities. Dan kan je niet zomaar het parcours gaan verkorten.”
Aan de Vier Mijl van Groningen doen zowel amateurs als professionals van over de hele wereld mee. Vorige jaar kende de loop van de Hortus Haren naar de Groninger binnenstad bijna zesduizend deelnemers, dit jaar lijkt het aantal de achtduizend te naderen. Het evenement vindt weer plaats op zondag 8 oktober.
Al sinds de geboorte van het hardloopfestijn in 1987 blijkt de 4 Mijl eigenlijk veel te lang te zijn. De vier mijl waar de manifestatie zijn naam aan dankt, is al veertien jaar 273 meter langer dan gebruikelijk is voor deze afstand. Dit heeft de organisatie van het renevenement na aanmerkingen van wedstrijdlopers officieel na laten meten.