nieuws

03 apr 2001, 00:12

Videobeelden Groninger dodenrit naar forensisch lab

De Groninger politie heeft de videobanden met de beelden van de gruwelijke autorit door de Groninger binnenstad naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk gestuurd. Experts zullen daar trachten met behulp van de digitale afbeeldingen tot in detail te reconstrueren wie de nog steeds onbekende automobilist is die donderdagavond een 18-jarige fietser aanreed.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In plaats van te stoppen reed de auto plankgas door en sleepte de jongen bijna een kilometer lang mee onder zijn auto. In de straten waar de wagen doorheen reed bleef een bloedspoor achter. De jongen raakte onder meer ernstig gewond aan zijn hoofd. Zijn situatie is nog steeds zeer kritiek.
Een tienkoppig rechercheteam heeft uit de tientallen telefoontjes die de politie dit weekend heeft gehad inmiddels twintig bruikbare getuigenverklaringen opgenomen. ,,We hebben liever honderd verklaringen te veel dan één te weinig’’, aldus een woordvoerder. Daarnaast hoopt de politie de auto te kunnen reconstrueren uit een analyse van videobeelden die de camera’s die in het uitgaanscentrum hangen donderdag hebben geschoten.
De politie is door de beelden gesterkt in haar visie dat het een rode wagen met een schuin dak betrof. Zeven voertuigen die aan deze beschrijving voldoen werden inmiddels onderzocht. Ook is vastgesteld dat zich in de auto ten tijde van het ongeval meer dan twee personen bevonden. ,,Dit kan in ons voordeel gaan werken’’, stelt een woordvoerder. ,,Tussen die drie mensen moet er toch minstens één zitten die niet zal kunnen leven met zo’n verhaal op z’n geweten.’’