nieuws

04 aug 2001, 00:12

Via Dorkwerd trekt minder bezoekers dan verwacht

Het aantal bezoekers van de culturele manifestatie Via Dorkwerd valt tegen. Tot nu toe zijn er tienduizend bezoekers geteld. Er was gerekend op veertigduizend mensen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met name eind juni en begin juli was het aantal bezoekers teleurstellend. Volgens Herma Hekkema, verbonden aan Via Dorkwerd, had dit vooral te maken met slechte weersomstandigheden. De laatste weken zit het aantal bezoekers echter weer in de lift. “We krijgen nu vijftig procent meer bezoekers dan in juni.”
Hekkema verwacht dat Via Dorkwerd uiteindelijk twintigduizend mensen mag ontvangen. Het aantal van veertig duizend was volgens haar dan ook een absoluut maximum. “Van te voren waren we gedwongen een schatting te geven van het maximale aantal bezoekers. Dit in verband met de veiligheidsmaatregelen.”
De organisatie van Via Dorkwerd is onlangs begonnen met een landelijke publiciteitscampagne. “Er worden spotjes op televisie vertoond en ook komen er advertenties in landelijke dagbladen te staan.” De actie heeft volgens Hekkema niks te maken met het tegenvallende bezoekersaantal. “Deze reclamecampagne stond al gepland in ons publiciteitsplan,” vertelt ze.