nieuws

18 sep 2001, 00:12

Via Dorkwerd in Groningen trekt 120.000 bezoekers

De culturele manifestatie Via Dorkwerd in en rondom Groningen heeft sinds eind mei 120.000 bezoekers getrokken. Zondag sloot Peter Greenaways tentoonstelling ‘Reis door Landschap’ in de Grand Terp, onderdeel van Via Dorkwerd, en daarmee kwam de manifestatie tot een eind. Er werden tevens muziek- en dansvoorstellingen gehouden. Vooral in de zomermaanden waren er veel bezoekers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie had geen streefcijfer voor ogen, maar is tevreden over het bereikte bezoekersaantal, maakte ze maandag bekend. De nieuwe Grand Terp van de Engelse cineast was een tijdelijk bouwwerk waarin films werden gedraaid en een tentoonstelling werd gehouden. Deze week nog wordt het bouwsel ontmanteld. Dit onderdeel van het culturele evenement trok 23.000 bezoekers, zevenduizend minder dan verwacht. De organisatie denkt dat dit onder meer een gevolg is van de afgelegen locatie van het paviljoen, even buiten de stad.
In het Groninger Museum trok de controversiële tentoonstelling Hel en Hemel van Peter Greenaway wel een groot fors aantal internationale bezoekers, waaronder veel Duitsers.