nieuws

04 sep 2000, 00:12

Vervanging door brand beschadigde viaduct A 7 noodzakelijk

Het dinsdagmorgen door een felle brand zwaar aangetaste viaduct op de A7 bij Hoogkerk moet gedeeltelijk worden vervangen. Onderzoek door Rijkswaterstaat heeft uitgewezen dat de stalen en betonnen constructie niet sterk genoeg meer is om het verkeer te kunnen dragen. Negentien van de 41 betonnen leggers zijn onherstelbaar beschadigd. De schade bedraagt ongeveer 1,6 miljoen gulden. De leggers worden begin 2001 vervangen, maakte Rijkswaterstaat donderdagmiddag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Weggebruikers kunnen momenteel alleen gebruik maken van de vluchtstrook op het viaduct, waardoor lange files op de A7 ontstaan. Rijkswaterstaat werkt aan een noodvoorziening en bracht donderdag reeds drie ondersteuningsconstructies aan. Het viaduct is daardoor uiterlijk vrijdagmiddag 1 september weer begaanbaar voor het verkeer op de A7 en de toerit Hoogkerk.
De schade aan het viaduct ontstond toen drie onder de doorgang geparkeerde strowagens vlam vatten. Deze wagens waren belanden met 650 strobalen. Als gevolg van de wegversperring ontstond dinsdagavond een ongekende chaos op de wegen in en rondom de stad Groningen. Het forensenverkeer zat vele uren muurvast.