nieuws

11 sep 2001, 00:12

Vernieuwde Martini Plaza opgenomen in Nationale Theatertour

De Martini Plaza is de afgelopen dagen volop in gebruik geweest dankzij de Jaarbeurs Groningen. Maar er valt de komende maanden nog veel meer te beleven in de Martiniplaza, waar nu veel grotere produkties in kunnen worden ondergebracht. De Martini Plaza is trots op het feit dat het nu ook is opgenomen in de Nationale Theatertour van Joop van den Ende.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eerste voorstelling in de nieuwe middenhal is de familiemusical Sneeuwwitje, de opvolger van de succesvolle musical Pinokkio van vorig jaar. Deze familievoorstelling vindt plaats in de herfstvakantie, van woensdag 24 oktober tot en met zondag 28 oktober. De nieuwe theaterzaal wordt ingewijd met de voorstellingen van Ronja de Roversdochter. Deze theaterproductie is in de Kerstvakantie, van donderdag 20 decemer tot en met zondag 6 januari. De voorstellingen van Ronja staan garant voor een middag of avond vol spanning en avontuur. Voor de allerkleinsten is er op zondag 3 februari een voorstelling van Kabouter Plop en zijn vriendjes in Martiniplaza.
Bijzonder trots zijn wij op het feit dat we zijn opgenomen in de Nationale Theatertour van Joop van den Ende, dit seizoen presenteren we Titanic, de Musical. Van woensdag 20 maart tot en met zondag 31 maart vertolken Tony Neef, Danny de Munck en anderen op spectaculaire wijze het verhaal van het "onzinkbare" schip.
Verder biedt Martiniplaza de volgende evenementen. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 november geeft het gezelschap van Holiday on Ice voorstellingen in Martiniplaza. Deze wervelende shows zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld families of gezelschappen. Op zaterdag 10 november staat Taptoe Groningen borg voor een muziek- en showspektakel van de eerste orde. Het trance-evenement Massive Dance Party vindt plaats op 23 november. Voor de liefhebber zijn op zondag 9 december de Chippendales te bewonderen in de middenhal. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met het Oud en Nieuw dansspektakel Megadance into 2002. Een mysterieuze avond zal het worden als Hans Klok op zaterdag 23 februari zijn kunsten vertoont.
Ook dit najaar zijn er weer een aantal concerten die in Martiniplaza gehouden worden. Het eerste concert van het seizoen wordt gegeven door K-otic; de band die voortkwam uit het programma Starmaker. Dit concert vindt plaats op zaterdag 15 september en is al uitverkocht. Op zaterdag 17 november en zaterdag 15 december treden respectievelijk BZN en Tom Parker op. Op 8 december vindt het FGMC Kerstconcert plaats. Voor deze concerten zijn er nog wel kaarten beschikbaar.