nieuws

03 mei 2001, 00:12

Vermiste autosloper zocht weken naar Japanse eindbestemming

Een in Japan spoorloos verdwenen autosloper uit Oosterwijtwerd is terecht. Terwijl Interpol hem overal zocht blijkt hij zelf een maand op speurtocht te zijn geweest naar zijn eindbestemming.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De auto-onderdelenspecialist verdween na aankomst op 5 april op de luchthaven van Tokyo. Doel van de reis was een sloopbedrijf, op slechts dertig kilometer van de luchthaven. Hij wachtte negen uur op de man die hem zou oppikken, die op zijn beurt vele uren naar hem zocht.
Vervolgens nam de 26-jarige sloper een taxi, maar verdwaalde. Hij had geen adres van zijn reisdoel meegenomen. ,,Het district waarin hij zocht is zo groot als de provincie Utrecht en er zijn 58 bedrijven met dezelfde naam als die van het bedrijf waar hij moest zijn’’, aldus zijn opgeluchte werkgever, directeur K. Roggen van Japoto Parts, specialist in Japanse onderdelen, te Wirdum.
Soms zag hij bedrijfswagens rijden . ,,Iedere dag dacht hij dat hij nu toch echt in de buurt moest zijn. Het is een gewone jongen die met die gedachte rondliep en dus onvoldoende reden zag naar de politie of ambassade te gaan. Naar huis bellen bleek te ingewikkeld te zijn met telefoonkaarten, internationale nummers en instructies in het Japans’’.
Uiteindelijk raakte het geld op en sliep de verdwaalde reiziger in een auto, op nog maar twee kilometer van zijn eindbestemming. Dinsdagmorgen zag hij uiteindelijk een vrachtwagen van het gezochte bedrijf en hield deze aan. Vervolgens belde hij naar huis.
Inmiddels probeert hij op het bedrijf tot rust te komen. Hij is inmiddels door politie en ambassadepersoneel gehoord.