nieuws

10 apr 2001, 00:12

Verloren trouwring na dertig jaar teruggevonden

Een inmiddels 94-jarige vrouw uit Winschoten heeft na ruim dertig jaar haar verloren gouden trouwring teruggekregen. De nieuwe bewoner van haar oude huis vond het dierbare kleinood tijdens het omspitten van de achtertuin terug in het mulle zand.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mevrouw A. Langius was het huwelijkssieraad in 1970 verloren toen ze hem per ongeluk met het waswater weggooide in de tuin.
B. van Delden, de eerlijke vinder, stuitte op de ring toen hij zijn achtertuin aan het bewerken was. Middels de inscriptie in de ring, oude koopcontracten van het huis en informatie van de vroegere overbuurvrouw wist hij de bejaarde eigenaresse te achterhalen. Mevrouw Langius was ontzettend blij met de vondst van de inmiddels 61 jaar oude ring. ,,Hij zag er zo mooi uit als toen ik hem verloor’’, aldus de dolgelukkige senior. ,,Had mijn man dit nog maar mee kunnen maken.’’
Het echtpaar had de tuin na het verliezen tevergeefs omgespit. Haar echtgenoot overleed twee jaar later. De eigenaresse heeft de ring een ereplaatsje gegeven in een doosje op de schouw. Haar vinger is inmiddels te klein geworden om de ring nog te kunnen passen.