nieuws

24 jun 2009, 14:02

Verdachte moord Jolanda Meijer komt weer vrij

De 37-jarige man die eerder deze maand werd aangehouden in verband met de moord op de Groningse prostituee Jolanda Meijer, komt weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie heeft onvoldoende in handen om verlenging van het voorarrest van de man te vorderen. Dat heeft het Groningse parket woensdag bekendgemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jolanda Meijer verdween in februari 1998 van de aardbodem. Zij was toen 35 jaar. Tot dusver zijn alle onderzoeksinspanningen naar haar verdwijning zonder resultaat gebleven. Ook het spoor naar seriemoordenaar Willem van E., veroordeeld tot levenslang wegens de moord op drie prostituees in het Groningse, liep dood.

De 37-jarige verdachte werd op 9 juni gearresteerd, na een melding van een vrouw bij de politie. Volgens de tipgeefster zou de verdachte in het bezit zijn van foto's van de plek waar Meijer begraven zou liggen. Bij een huiszoeking stuitte de politie op de bedoelde foto's en kon de plek - in de buurt van Mensingeweer - worden gelokaliseerd.

In samenwerking met deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht de politie de plek. Zij vond een verouderde bos bloemen, waarvan zij nog steeds graag wil weten hoe die daar is terechtgekomen. Maandag en dinsdag groef de politie een plek van 17 bij 17 meter af, op zoek naar stoffelijke resten. Die zijn niet gevonden.

Daarmee kwam een mogelijke basis voor een verlenging van het voorarrest van de verdachte te vervallen. De man in kwestie ontkent iedere betrokkenheid bij de verdwijning van Meijer. Politie en OM betreuren zeer, aldus een woordvoerder, dat de familie van Jolanda Meijer na enkele weken van hoop opnieuw in onzekerheid wordt gelaten over het lot van hun naaste.