Nieuws

Verdachte jongeren in YouTube-filmpje van politie blijken onschuldig

Vier jongeren die als verdachte te zien waren in een YouTube-filmpje van de politie in Groningen, blijken onschuldig te zijn. De jongeren werden gezocht omdat de politie dacht dat ze iets te maken hadden met de mishandeling van een verliefd stelletje. Dat maakte de politie dinsdag bekend.Vier jongeren die als verdachte te zien waren in een YouTube-filmpje van de politie in Groningen, blijken onschuldig te zijn. De jongeren werden gezocht omdat de politie dacht dat ze iets te maken hadden met de mishandeling van een verliefd stelletje. Dat maakte de politie dinsdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

In de Gelkingestraat in Groningen kregen een 16-jarig meisje uit Groningen en haar geliefde, een 16-jarige jongen uit Zuidhorn, klappen van een groep van acht jongeren. De politie plaatste beelden op YouTube, waarbij de vier verdachte jongeren door diezelfde straat renden.

Nadat de verdachten zichzelf herkenden en bij de politie hadden gemeld, is het filmpje verwijderd. Uit onderzoek bleek later dat ze niks met de mishandeling te maken hadden.

Het Openbaar Ministerie had toestemming gegeven om de beelden op YouTube te zetten. Volgens een woordvoerder is dat een zwaar middel. Dat het ging om onschuldige jongeren, noemde hij vervelend. ,,Maar het kan een keer gebeuren”, aldus de zegsman.