nieuws

07 apr 2001, 00:12

Verdachte gruwelrit bekent

De 20-jarige Groninger die woensdagmorgen werd aangehouden, heeft bekend dat hij vorige week donderdag een fietser heeft geschept en vervolgens bijna een kilometer is doorgereden met de fietser onder zijn auto. Hij heeft zichzelf aangegeven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man blijkt na het ongeval de auto in de parkeergarage aan de Rademarkt te hebben geparkeerd. Vervolgens ging hij terug naar de plaats van het ongeval om de voortgang van het politieonderzoek aldaar te bekijken.
De 18-jarige passagier ten tijde van het ongeval werd afgelopen maandag aangehouden toen hij in een gestolen auto reed. Tijdens zijn verhoor legde hij ook een verklaring af over het ongeval. De ander passagier werd ook gevonden en verhoord.
De politie kwam de auto op het spoor na diverse telefoontjes van getuigen en zorgvuldige bestudering van de beelden die een videocamera bij de Poelebrug heeft gemaakt. Op basis hiervan wist de politie de rode Ford Escort in de parkeergarage aan de Rademarkt te lokaliseren. Deze bleek op naam van de vriendin van de dader te staan, die zei niet te weten waar de haar vriend zich bevond. Zij is later weer aangehouden op grond van het beschermen van een verdachte.
De verdachte meldde zich woensdagochtend uiteindelijk zelf op het hoofdbureau van politie. Hij verklaarde te weten dat hij het slachtoffer had aangereden en vervolgens meegesleept. Waarom hij dan toch doorreed, is onbekend.