nieuws

08 mei 2019, 16:04

Verbazing in Groningse politiek over sluiting hoofdbureau politie Rademarkt

Verbazing in Groningse politiek over sluiting hoofdbureau politie Rademarkt

De fractie van de SP in de Groningse gemeenteraad heeft met verbazing gereageerd op het bericht dat de politie overweegt het Hoofdbureau van politie aan de Rademarkt te sluiten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verbaast de SP dat de gemeente en politie al in gesprek zijn over een mogelijke sluiting zonder dat de gemeenteraad hierover geïnformeerd is. “Het mogelijk sluiten van een hoofdbureau in een grote stad als Groningen is geen kleinigheid. Naar mijn weten worden degelijke besluiten in openbaarheid genomen en niet achter gesloten deuren voorbereid’, zegt SP-raadslid Lucy Wobma.

 

De SP-fractie in de Groninger gemeenteraad pleit voor het openhouden van een centraal gelegen politiebureau in de stad Groningen.

 

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente en de politie overleggen over de sluiting van het politiebureau aan de Rademarkt. De SP wijst op een afname van toegankelijkheid wanneer het centraal gelegen politiebureau haar deuren zou sluiten. Volgens de socialisten is een bureau dat 24/7 geopend is van grote waarde voor een (binnen)stad als Groningen.

 

SP-raadslid Lucy Wobma: “De tendens van het sluiten van politiebureaus in dorpen en wijken is al te ver doorgeslagen. De toegankelijkheid en benaderbaarheid van de politie is cruciaal voor de aangiftebereidheid. Het is een belangrijke voorziening die eerder uitgebreid dan beperkt moet worden.”  In schriftelijke vragen aan het college van B&W vraagt de partij om het open houden van het bureau aan de Rademarkt of om te zoeken naar een alternatieve en centraal gelegen locatie.