nieuws

21 feb 2001, 00:12

Vendex: ‘Afblazen Grote Markt-plan heeft gevolg voor V & D

De Bijenkorf heeft vanmorgen met verbazing gereageerd op het bericht in een Groningse krant als zou dit warenhuis toch wel naar de Grote Markt komen, ook al worden de plannen voor een Nieuwe Noordzijde woensdag in een referendum afgewezen. ‘Die afwijzing heeft wel degelijk consequenties voor de Bijenkorf en voor V&D’, laat Bijenkorf woordvoerder Peter van Bakkum desgevraagd weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Bijenkorf reageert daarmee op een artikel in het Groninger Dagblad Stad van vanmorgen. Volgens dat bericht zou De Bijenkorf hoe dan ook naar de Grote Markt komen, ook al worden de plannen weggeblazen in het referendum. Dat was een opmerkelijk bericht omdat wethouder Smink steeds heeft beweerd dat afblazen van het plan ingrijpende consequenties heeft, ook voor De Beijenkorf. Maar tegenstanders van de plannen betwijfelen dat.
Van Bakkum laat desgevraagd weten dat afwijzing van de plannen voor de Nieuwe Noordzijde wel degelijk consequenties heeft voor het concern en dat het beslist niet zo is dat De Bijenkorf automatisch naar de Grote Markt zal komen.
‘Afwijzing van de plannen heeft in elk geval consequenties voor V&D. Het betekent namelijk dat V&D niet zal kunnen verhuizen naar de plek van ABN/AMRO We moeten ons dan gaan beraden op de vraag wat we dan zullen doen met het huidige gebouw van V&D’.
Wat betreft De Bijenkorf zegt Van Bakkum dat het concern nu vooral geconcentreerd is op de vestiging van dit warenhuis in de Herestraat in het pand van Anson’s. De inrichting daarvan begint in mei. ‘Wanneer de plannen voor een parkeergarage onder de Grote Markt niet door kunnen gaan, dan weten wij nog niet wat we dan zullen doen. Dan zijn we terug bij af, en dat is het enige dat ik er nu over kan zeggen’, zo betoogt hij.