nieuws

23 mrt 2013, 11:11

Veel interesse van Groningse jongeren voor website gewijd aan seksproblemen

De website www.vrijfijn.nl voor jongeren uit Groningen met een probleem op seksueel gebied is volgens Sense Noord-Nederland voor seksuele hulpverlening een groot succes. De site voor online hulp bestaat sinds 6 februari. Meer dan 4000 bezoekers hebben afgelopen maand de site bezocht. Vrijfijn.nl is de eerste website in Nederland waar jongeren online hulp krijgen bij hun seksuele problemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De site is een initiatief van Sense Noord-Nederland en het rijksinstituut voor gezondheid RIVM. In Sense Noord-Nederland werken de drie noordelijke GGD’en waaronder de GGD Groningen samen. Zo’n 170 jongeren hebben een intakeformulier op de site ingevuld en ingezonden. Er zijn inmiddels honderd jongeren in behandeling. Ze worden online geholpen worden met advies, oefeningen en mailwisseling.

 

Anoniem


De gemiddelde leeftijd is ongeveer twintig jaar. “Wij zijn hier erg blij mee en overtreft onze verwachtingen dat al zoveel jongeren zich hebben aangemeld”, zegt Jolanda Hiemstra van Sense Noord-Nederland. “Dit is dus wat jongeren willen: laagdrempelige hulp, die anoniem en gratis is.”.

 

Te snel klaarkomen


Opvallend is dat veel jongens zich hebben aangemeld, vindt Sense: 45 procent tegen 55 procent meisjes. “Terwijl 42 procent van de meisjes aangeeft minimaal een seksueel probleem te hebben, tegen 30 procent van de jongens.” De problemen waarmee de meeste jongeren komen zijn: te snel klaarkomen bij de jongens, voor de meisjes is dat pijn bij het vrijen.

 

Voorbehoedmiddelen


Vrijfijn.nl is de eerste website in Nederland waar jongeren online hulp krijgen voor hun seksuele problemen. Voor verdere informatie over seks kijk op www.sense.info Op deze website staat veel informatie over o.a. seksualiteit, relaties, voorbehoedmiddelen en soa.