nieuws

25 apr 2014, 11:11

Groningers vieren vanavond massaal feest tijdens Nacht van Oranje: podia in de gehele stad

Groningers vieren vanavond massaal feest tijdens Nacht van Oranje: podia in de gehele stad

Mocht er ook nog maar íemand in Nederland zijn die betwijfelt of er nog iets boven de stad Groningen gaat, dan moet deze beklagenswaardige persoon vanavond maar even naar Groningen komen. Dan  zal hij ongetwijfeld uit z’n bol gaan. Net als tienduizenden Groningers trouwens, want vanavond is de binnenstad één grote feesttent. En morgen viert Groningen vervolgens fris Koningsdag . De festiviteiten in Groningen zijn georganiseerd door de Algemene Oranje Vereeniging Oranje Nassau. Deze meldt aan de GIC:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorig jaar vierde Nederland voor het laatst haar vertrouwde Koninginnedag op 30 april. Dit jaar zullen we voor het eerst Koningsdag gaan vieren op zaterdag 26 april. Ook tijdens de Nacht van Oranje voorafgaand aan Koningsdag wordt er een breed muzikaal programma aangeboden. Net als afgelopen jaar zijn de activiteiten in Groningen verspreid over tal van verschillende locaties: Vismarkt, Grote Markt, Waagplein, Poeleplein, de Ellebogenbuurt, Ossenmarkt, Ebbingekwartier en de Reitemakersrijge.

 

Ook in de wijken wordt Koningsdag feestelijk gevierd met o.a. kinderoptochten en kleine vrijmarkten. Op de Ossenmarkt is er een special kinderprogramma met muziek en activiteiten voor de kleintjes. De Westerhaven biedt traditiegetrouw een sport- en spelmarkt met muziek, demo’s en andere activiteiten.

 

Nacht van Oranje

 

Op vrijdag 25 april - vanavond - is het de Nacht van Oranje en zijn er in de hele stad podia te vinden. Het hoofdpodium staat op de Vismarkt en hier staat een programmering met onder andere Krystl, Het Goede Doel, S.U.N. Project en A Silent Express. De Grote Markt biedt diverse optreden

 van onder andere TOF Partyband, G-Team en DJ Ivar. Op het Ebbingekwartier kunnen hardstyle liefhebbers genieten van verschillende top dj’s. Geheel in eigen stijl zet RocknRolla Soundsystem weer een feestje neer bij de Reitemakersrijge met reggae, hiphop, funk and

soul. Ook is er muziek bij café Soestdijk, het Poeleplein en het Waagplein.

 

Kortom: genieten van alle muziek en gezelligheid die de binnenstad te bieden heeft!

 

Voor alle locaties en artiesten:  www.oranjegroningen.nl

 

Feestprogramma Koningsdag

 

Na de Nacht van Oranje gaat het feestprogramma in de stad Groningen verder waar het gebleven is. De dag begint met de start van de Vrijmarkt op de singels, waar je een leuk koopje kan scoren of zelf met je kleedje kunt staan. Ook in de diverse wijken van de stad zijn er kleine vrijmarkten, muziek en optochten.

 

Om 13.00 uur zal het muzikale programma officieel worden geopend op de Vismarkt door Harmonie ’67 in samenwerking met Erwin de Vries. Zij spelen een muziekstuk wat speciaal gecomponeerd is naar aanleiding van de wensenactie van Hooghoudt. Daarna volgen er optredens van onder andere De Kast, The Tightropes, Dudettes en wordt de avond afgesloten met een optreden van Ali B op Volle Toeren. Ook op Koningsdag gaat het feest door op de Grote Markt, het Ebbingekwartier, Reitemakersrijge en Waagplein. Door de lokale horeca wordt er muziek aangeboden in de Ellebogenbuurt en op het Poeleplein.

 

Voor jong en oud

 

Ook dit jaar is er weer een sport- en speldag op de Westerhaven. Met demonstraties van dans, turnen en bmx, muziek van het Noorderpoort College en entertainment voor de allerkleinsten, wordt hier een programma voor jong en oud geboden. Dit jaar is er voor het eerst ook een kinderprogramma op de Ossenmarkt met muziek, eten en drinken en leuke kinderactiviteiten.

 

Programmering

 

De website www.oranjegroningen.nl is vernieuwd en tegenwoordig responsive. Via de mobiele telefoon kun je op de hoogte blijven van de programmering en de informatie over de artiesten en locaties.