nieuws

11 mrt 2014, 09:09

Van der Valk bouwt hotel bij Transferium Hoogkerk

Van der Valk bouwt hotel bij Transferium Hoogkerk

Van der Valk hotel Drachten wil een nieuw hotel en congrescentrum bouwen langs de A7 bij het transferium Hoogkerk. De gemeenten Tynaarlo en Groningen en het hotel hebben een intentieovereenkomst ondertekend, waarin afspraken staan over verkoop en levering van grond. De bedoeling is dat voor 1 juli dit jaar de definitieve koopovereenkomst wordt getekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De grond waarop het hotel zal worden gebouwd, is nu nog eigendom van de gemeente Tynaarlo maar zal binnenkort over worden genomen door de gemeente Groningen.

Van der Valk wil op de aangegeven locatie een hotel en congrescentrum bouwen met ongeveer 140 kamers en 12 zalen. Het hotel zal aan ongeveer 150 mensen werk bieden verdeeld over ongeveer 60 fte. Volgens het hotelconcern wordt het hotel duurzaam, waarbij veel aandacht uitgaat naar het ontzien van het milieu. De ambitie van Van der Valk is om op 4-sterrenkwaliteit zowel het zakelijke segment als particuliere bezoekers en recreanten optimaal te bedienen.

Architect Maarten van der Breggen maakt het ontwerp voor het hotel. DTZ Zadelhoff begeleidt Van der Valk in de ontwikkeling van het hotel.