nieuws

24 jun 2001, 00:12

Vader aankomend couturier gooit topstukken in oude-kledingbak

De vader van aankomend modeontwerper Victor de Bie heeft per ongeluk een aantal kostbare eindexamenwerken van zijn zoon voor het goede doel weggegeven. Een opruimende De Bie senior vroeg zijn zoon, die in alle rust bij pa thuis aan zijn afstudeerstukken voor de Gerrit Rietveld Academie zat te werken, of ,,deze zakken weg konden''.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarin zat een aantal examenstukken en niet de rommel waar vader De Bie het voor hield. Zoon Victor, dit jaar genomineerd voor de Frans Molenaar-prijs, was geconcentreerd aan het werk en mompelde wat. Zodoende belandde een tweetal outfits plus handgemaakte couturerok, met een waarde van minimaal tienduizend gulden, in de Humana-bak. Deze liefdadigheidsorganisatie verkoopt ze doorgaans voor vijf gulden of een tientje.

De student ontdekte het couture-drama pas een paar dagen later. De student toog wanhopig snel naar de bewuste kledingcontainer en stak met gevaar voor zijn kostbare ontwerperhanden een fototoestel door de kleppen om het binnenste te fotograferen. ,,Je kunt er van buiten niet inkijken en ik wilde weten of de zakken er nog lagen. Ik bracht het rolletje naar de 1-uur service, maar helaas.'' Speurwerk bij de kledinginzamelaar bracht deze week slechts enkele vermiste objecten boven water. Dus moet De Bie deze week stug doorwerken om volgende week dinsdag alsnog zijn werk aan de eindexamencommissie voor te kunnen leggen.