nieuws

07 okt 2000, 00:12

Universiteit weigert 'W.F.Hermans' te vernoemen

Een voorstel van medewerkers van de universiteit om het bekende WSN-gebouw om te dopen tot W.F. Hermans-gebouw maakt geen kans.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het vernoemen van de hoogbouw naar de grote schrijver zou te veel emoties oproepen, stelt de onderwijsinstelling. ‘Het is toch een beladen naam’, zegt L. de Jonge, ambtelijk secretaris van de jury in de Universiteitskrant. Het WSN moet een nieuwe naam krijgen, omdat er al sinds tien jaar geen bèta’s meer in werken. De universiteit meent dat de naam daarom verwarrend is voor buitenstaanders. Op dit moment is het gebouw in gebruik door de faculteiten van economie, bedrijfskunde en ruimtelijke wetenschappen.
Na een oproep onder medewerkers een naam te bedenken voor het pand, kwamen zeventig reactie bij de jury binnen. De naam W.F. Hermans kwam vaak op de wenslijstjes voor. Hermans zelf werkte een aantal jaren in de moderne toren. De lijst met de vijf namen die de eerste selectieronden hebben doorstaan is klaar en daar is die van de meesterschrijver niet meer bij. Over deze lijst moet nog gestemd worden door de faculteiten.