nieuws

29 aug 2000, 00:12

Unieke parodie op ‘Koorgebeuren’ als opvolger van Mussengang

Er komt een nieuw theater-poject als opvolger van de meest succesvolle studentikoze produktie aller tijden, ‘Mussengang’. De makers van Mussengang gaan in dat nieuwe project het hedendaagse ‘koorgebeuren’ op vrolijke wijze op de hak nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De makers van de meeste succesvolle Groningse studentententheater-produktie uit de geschiedenis, ‘Mussengang’, brengen een nieuwe voorstelling op de planken. Ze hopen daarmee opnieuw de harten te veroveren van studenten-theaterliefhebbers, niet alleen uit Groningen maar ook uit de andere studentensteden. In de nieuwe theaterproduktie nemen ze nu niet zozeer het studentenleventje als wel ‘de nieuwste trends in het vaderlandse koorgebeuren’ op de hak.
Het gaat om de groep ‘Dastater’ die vorig jaar en afgelopen seizoen ongekend veel succes boekte met een theatervoorstelling van de strip ‘Mussengang’. Dat was een stripverhaal in de Universiteitskrant waarin niet alleen het studentenbestaan maar ook het politiek-culturele wereldje in Groningen op de hak genomen werd.
Dastater maakte daar een theaterversie van, die in totaal 72 keer in verschillende afleveringen niet alleen in Groningen maar ook in Amsterdam en elders in de regio op de planken werd gebracht. ‘We hebben er een gigantische hit mee gehad en zijn nu van plan een nieuwe hit te brengen met een parodie op het nieuwe koor-leven’, vertelt Jack Nieborg, de regisseur. Het “Dastater Theaterkoor’, zo luidt kort en krachtig de titel van de nieuwe produktie.
‘Er is tegenwoordig een enorme opleving van de koorcultuur in koren. Shanty-koren overal, smartlappenkoren en andere koren brengen nummers als ‘’Bohemian Rhapsody’’ van Queen. Het leek ons wel aardig om daar op een prettige manier de draak mee te steken’, zegt Nieborg. Het Theaterkoor gaat honderd leden tellen en maakt muziek van alles wat los en vast zit, waarbij zang wordt gecombineerd met gewone dagelijkse handelingen. Het repertoire varieert van musical tot popsong en van ‘De Parelvissers’ tot ‘Zeeman, ik ben een meisje’, waarbij het hele koor met twee emmertjes water staat te klotsen. Wie mee wil doen kan zich nog aanmelden. Meer informatie op de website van Dastater: www.dastater.nl