nieuws

13 dec 2012, 10:10

Unieke L-vormige ijsbaan in Groningen een van de trekpleisters tijdens Feestdagen

Duitsland heeft Kerstmarkten, maar Groningen begint ook steeds aantrekkelijker te worden in de decemberweken. Gisteren is er een programma gepresenteerd dat als een magneet straks duizenden bezoekers moet trekken naar een gezellige binnenstad. Een van de trekpleisters is een unieke L-vormige ijsbaan op het Waagplein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De schaatsbaan is bovendien twee keer zo groot als de vorige, en dat is nog niet alles: voor een extra bijzondere sfeer verkleuren bepaalde vlakken op de baan als je er overheen schaatst. En dan is er ook nog die wereldprimeur waarbij schaatsen en Facebook hand in hand in hand gaan. Je kunt foto’s laten maken die direct op Facebook worden geplaatst of speedskaten en de score vervolgens delen met je digitale vrienden.

Het winkelend publiek wordt in de kerstvakantie ook getrakteerd op verschillende straattheateracts, zoals zingende sneeuwmannen, een lichtjesparade, een ganzenfanfare en een spectaculaire saurusact. Ook komt de Kerstman met zijn elfen op visite, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er kerstkoren en andere live muziek. Langs alle plekken waar in deze periode iets bijzonders te doen is, rijdt een wintertrein. Ook komt er een ontvangstcomité om bezoekers aan de binnenstad welkom te heten met een winterse traktatie.