nieuws

30 okt 2001, 00:12

Unieke ‘film-noir’ over Groningen 9 november in premiere

Richard Dijkema’s nieuwste film ‘Lemminck’ beleeft op 9 november 2001 in ’t Vinkhuys in Groningen zijn première. Dijkema ,die met de film ‘Requiem’ onlangs nog bij TV Noord de vakjury prijs in de wacht sleepte, presenteert zijn film om 20:00 uur. (zaal open om 19:00 uur).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vertegenwoordigers van de pers zullen in een speciale VIP lounge de presentatie kunnen volgen. Na de film en het voorstellen van Cast en Crew is er in de pauze en aan het eind van het programma, ruim de gelegenheid voor de pers om te spreken met spelers en makers. Lemminck is een 45 minuten durende speelfilm, opgenomen in en rond Groningen, die de sfeer uitademt van een klassieke detectivefilm uit de jaren veertig. Deze ‘film noir’ is opgenomen in zwart-wit en zit vol met sfeervolle locaties, oude auto’s en talentvolle niet-professionele acteurs.
Erik Kremer speelt Lemminck, een privé-detective. Hij krijgt van een mysterieuze dame de opdracht op zoek te gaan naar de ontvoerder van haar zus. Deze is reeds vrijgelaten maar zonder eisen om losgeld, en weigert te vertellen wie de dader is. Dan begint voor Lemminck een zoektocht langs schaduwrijke locaties, stripboekachtige figuren en gewetenloze tegenstanders. Gewapend met een hoge dosis cynisme, humor, een pistool en een pakje sigaretten tracht hij de zaak tot een goed einde te brengen. Als er dan ook nog een paar miljoen Euro verdwijnt van de rijkste en machtigste man van de stad en dingen duidelijk worden uit een duister verleden wordt het voor Lemminck persoonlijk.