nieuws

26 okt 2000, 00:12

Unieke bananenplantage en orchideeën tussen Haren en Glimmen

Tussen Haren en Glimmen staat een unieke bananen- en orchideeënplantage, die gestart is door een oud-medewerker van Niemeyer in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bananenbomen die de kas uitgroeien zijn druk bezig om kleine bananen te produceren. In de orchideeëntuin van Reinhart Orchideeën tussen Haren en Glimmen waar vele verschillende soorten orchideeën te bewonderen zijn, is de bananenboom in hoog tempo bezig om bananen te produceren. Ook is de phaleanopsis violacea in bloei.
Frans Reinhart, 55 jaar, is sinds 1 april 2000 fulltime kweker van orchideeën en snij-anthuriums. Voorheen was het kweken van orchideeën een hobby. Je kunt dus zeggen dat het een uit de hand gelopen hobby is. Hij is na een dienstverband van meer dan 30 jaar bij Theodorus Niemeyer in Groningen niet in prepensioen gegaan om van zijn vrije tijd te genieten maar om van zijn hobby zijn werk te maken. Een niet alledaagse stap waarvan hij nog geen moment spijt heeft.
Het kassencomplex bestaat uit een orchideeëntuin van 500 m². Verder is er een orchideeënkas van 1500 m². Hierin worden planten gekweekt voor zowel de particuliere verkoop als voor de bloemist en de veiling. De derde afdeling is een anthuriumkas van 3000 m². De verkoopruimte van 350 m² is altijd vrij toegankelijk. Hier staat een ruim assortiment uit eigen kwekerij met aanvulling uit binnen- en buitenland. Om het enthousiasme over het houden van orchideeën op andere mensen over te brengen beschikt de kwekerij over een ruimte waarin groepen ontvangen worden voor een lezing over orchideeën, waarna een uitgebreide rondleiding door de siertuin gemaakt kan worden.