nieuws

01 nov 2000, 00:12

Twijfel in gemeenteraad aan haalbaarheid ‘Blue Moon’

In de Groningse gemeenteraad heerst twijfel aan de haalbaarheid van het uiterst ambitieuze cultuurfestival ‘Blue Moon’ dat Groningen volgend jaar opnieuw tot het middelpunt van cultureel Nederland zou moeten maken. Dat meldt de eerste editie van het Nieuwsblad van het Noorden, vanmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Nieuwsblad van vanmiddag zijn het de vier grootste en collegepartijen PvdA, VVD, CDA, en D66 die zich zorgen maken over de financiële haalbaarheid van Blue Moon. Maar ook vragen zij zich af of het wel lukt om in de record-tijd van negen maanden vijf staaltjes van top-architectuur in de Groningse binnenstad op te leveren, zoals het plan wil.
Blue Moon moet eind augustus volgend jaar een festival worden in de traditie van A Star is born. Dat werd in 1996 gehouden en was een combinatie van theater, popmuziek en architectuur. De gemeente wil deze winnende formule, waarbij Groningen door de Haagse Post werd uitgeroepen tot gezelligste stad van Nederland, herhalen. De plannen zijn afkomstig van wethouder W. Smink van ruimtelijke ordening en wethouder W. Pattje van cultuur. In totaal vergt het festival 10 miljoen gulden. Maar daarvan zou 3,3 miljoen gulden moeten worden opgehoest door sponsoren. De raadsleden vragen zich af of het in die korte tijd wel lukt om dat bedrag boven tafel te krijgen.