nieuws

28 apr 2013, 11:11

Tweetal misdraagt zich tegen Groningse agenten in burger

Twee in Duitsland woonachtige Montenegrijnen zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Groningen aangehouden nadat ze zich hadden misdragen tegen twee agenten in burger. Ze scholden de dienders uit, gooiden wodka over de agenten en hun auto en dreigden met een schroevendraaier.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee Montenegrijnen, beide 24 jaar oud, zat als passagier in een auto die stopte voor het verkeerslicht op de Turfsingel met de Kattenhage. Naast hun auto stond een onopvallende auto van de politie met daarin de twee politiemensen voor het rode licht te wachten. Een van de mannen gebaarde via het geopende raam en sprak de politievrouw die achter het stuur zat enkele keren aan in een onbekende taal. Toen ze hem duidelijk maakte dit niet te verstaan hoorde de andere agent, die het Joegoslavisch machtig is, dat de man in die taal onoorbare dingen schreeuwde over de moeder van zijn collega. Toen hij de schreeuwer hierop aansprak maakte deze steekbewegingen met een schroevendraaier terwijl hij doodsbedreigingen uitte. Zijn maat maakte ondertussen gooiende bewegingen met een geopende fles wodka, waardoor en sterke drank over de politiewagen en de agenten kwam.

Toen de politieagenten zich als zodanig kenbaar maakten, gingen de agressieve mannen er met vol gas vandoor. Met behulp van andere agenten konden de mannen uiteindelijk op de kruising van het Boterdiep met de Boteringesingel worden aangehouden. De wodkagooier kwam er vervolgens af met een boete wegens baldadigheid, zijn maat zit nog in de cel vanwege het bedreigen van de politieagenten.