nieuws

07 feb 2013, 08:08

Tweede Kamer praat vandaag over gaswinning

De Tweede Kamer praat vandaag met minister Kamp over de gevolgen van gaswinning in Groningen. Kamerleden en Kamp hebben afgelopen tijd ter voorbereiding gesproken met ongeruste Groningers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum liet de Kamerleden woensdag weten dat de mensen in het gebied niet zitten te wachten op gesteggel over geld, maar dat de veiligheid voorop moet staan en er een goede afwikkeling van de schade moet komen.

GroenLinks en D66 willen dat de gaswinning in Groningen wordt teruggeschroefd. De PvdA pleit ervoor om advies van onafhankelijk deskundigen te vragen over de gaswinning, aangezien in Groningen weinig vertrouwen is in de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Kamp meldde eerder dat hij meer informatie nodig heeft en dat een besluit over beperking van de gaswinning niet verantwoord is zolang er geen volledig inzicht is in de maximale kracht van toekomstige bevingen. Hij wil voor 1 december weten of de NAM het risico op zwaardere bevingen kan verkleinen door het gas op een andere manier uit de grond te halen.