nieuws

28 jun 2001, 00:12

Twee gevaarlijke slangen kruipen nog los in Tolbert

De eigenaresse van de één meter lange rattenslang die een inwoner van het west-Groningse Tolbert dinsdagavond in zijn kussensloop aantrof, mist op dit moment nòg twee exemplaren. Het betreft een niet-giftige, wel agressieve slangensoort die zich over het algemeen voedt met knaagdieren, jonge vogeltjes en amfibieën.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie onderneemt geen actie, omdat de vrouw in principe niet in overtreding is. De Algemene Inspectie Dienst bevestigt dat de rattenslang geen beschermde diersoort is.
Het dier die de Tolberter in zijn bed aantrof was samen met zijn vriendjes ontsnapt uit de kamer waarin de dierenvriendin haar reptielen onderhoudt. Toen de man ontdekte dat zich een slang in zijn kussen had verschanst, tapete hij de sloop dicht en waarschuwde hij de politie. Uiteindelijk constateerden broeders van de dierenambulance dat het een uiterst agressieve rattenslang betrof en namen het dier mee. Het gaat om een kleine wurgslang van wie de beten vervelende wonden kunnen veroorzaken.
Hij valt echter pas aan wanneer hij in het nauw wordt gedreven, beklemtoont de politie. Zij waarschuwt slechts voor de loskruipende slangen, maar onderneemt geen actie. ,,Er is geen strafbaar feit gepleegd en het dier is in principe niet gevaarlijk”, aldus een woordvoerder. Mensen die de slang signaleren, wordt aangeraden de lokale politie of de dierenambulance in te lichten.