nieuws

31 jan 2001, 00:12

Treinreizigers willen fiets mee in de trein

Treinreizigers hebben interesse in het meenemen van de fiets in de trein. Dat blijkt uit een onderzoek naar de ‘De Fietshopper’. Het eerste exemplaar van het onderzoek werd maandag door Henk Donker, directeur van NoordNed personenvervoer, aangeboden aan Gedeputeerde Bijman van de provincie Friesland. Het haalbaarheidsonderzoek is uitgevoerd door Vervoerscoördinatiecentrum Noord-Nederland en de Grontmij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De fietshopper’ is een concept waarbij de fiets op een eenvoudige manier mee te nemen is in de trein. De overheden, politiek en belangenverenigingen benadrukken in toenemende mate het belang van de keten fiets-trein-fiets.
Uit de conclusies van het onderzoek blijkt dat treinreizigers wel interesse hebben voor ‘fietshoppen’ maar daarvoor niet veel meer geld willen betalen. Bovendien is het concept nog niet wervend genoeg om mensen te laten kiezen voor de trein in plaats van de auto.
De politiek en belangenverenigingen dringen aan op een proef. NoordNed wil het plan eerst verder uitwerken en heeft toegezegd dit met de opdrachtgevers, de provincie Groningen en Friesland, te gaan bespreken.