nieuws

15 dec 2016, 09:09

Treinen bij Winsum gaan toeteren bij overgang

Treinen bij Winsum gaan toeteren bij overgang

De treinen gaan vanaf volgende week toeteren als ze de onbeveiligde spoorwegovergang bij de Voslaan in Winsum naderen. Dat is de uitkomst van een kort geding.
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het kort geding was aangespannen door melkwagenchauffeurs en nabestaanden van Harry Torrenga en Gerjon Kazemier, die bij de beruchte overgang om het leven zijn gekomen door een ongeluk.

ProRail liet tijdens de rechtszaak weten dat ze vanaf nu gaan toeteren om iedereen die wil oversteken te waarschuwen. Ook gaan ze de teksten op de matrixborden aanpassen. Er komt geen verkeersregelaar, zolang de noodweg nog niet klaar is. Dat was wel de eis van de nabestaanden.

Alle eisen werden echter door de rechter afgewezen, omdat de rechter de toezeggingen van ProRail voldoende zou vinden. De nabestaanden wilden ook afdwingen dat er haast gemaakt zou worden met de realisatie van de noodweg. De spoorbeheerder maakte eerder al bekend dat de noodweg al eind januari klaar is. 

De nabestaanden hadden vaart gezet achter een kort geding, nadat in januari achttien personen gewond raakten bij een groot treinongeluk op de spoorwegovergang. Een melkwagen botste toen tegen een Arriva-trein.