nieuws

17 jun 2009, 08:08

Tram en forum: gemeenteraad hakt vandaag knoop door

De gemeenteraad van Groningen hakt vandaag de knoop door over het definitieve ontwerp van het Forum en de plannen voor de tram. De openbare vergadering van de raad begint om 14.00 uur en is live te volgen via gemeenteraad.groningen.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De raad gaat vandaag al dan niet akkoord met het definitieve ontwerp en bedrijfsplan voor het Groninger Forum.Het college van B&W heeft de raad voorgesteld om 2,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de uitwerking van de plannen en 15 miljoen euro voor de eerste uitvoerende werkzaamheden. Het geld is onder meer bestemd voor het maken bouwtekeningen en bestekken en voor voorbereidende werkzaamheden voor de bouw.

De gemeente maakte eerder dit jaar een voorkeurstracé bekend voor de eerste tramlijn door de stad van het hoofdstation naar Zernike. Stadjers konden in de afgelopen maanden hun mening geven over de plannen. Volgens het voorstel dat er nu ligt, is het tracé door de binnenstad met een dubbele lijn door de Oosterstraat nog steeds de beste optie. Wel worden enkele aanpassingen voorgesteld, zoals een versnelde aanleg van de tweede lijn naar het UMCG, extra aandacht voor aansluiting bus en tram in de binnenstad, in plaats van dubbelspoor aanleg van 80 meter strengelspoor in het noordelijk deel van de Oosterstraat en een halte in beide richtingen in de Oosterstraat.