nieuws

10 jan 2013, 21:09

Topjaar Groninger Forum: filmbezoek aan Images stijgt

Het Groninger Forum heeft met een stijging van het filmbezoek van 25 procent een topjaar achter de rug. In totaal 104.500 mensen bezochten de tijdelijke thuishaven ForumImages aan het Hereplein waarvan ruim 96.000 bezoekers voor film kwamen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stijging in filmbezoek kan volgens een woordvoerder mede worden verklaard door het grote succes van de film Intouchables (Oliver Nakache). Ook andere arthousefilmtheaters zagen een stijging van 20% in hun filmbezoek,
maar bij het Groninger Forum was de stijging nog 5 procentpunt hoger dan het landelijk gemiddelde. De best bezochte films naast Intouchables waren Jagten (Thomas Vinterberg) en Amour (Michael Haneke).

Niet alleen bij film was er een stijging te zien in het aantal bezoekers, ook de andere activiteiten van het Groninger Forum trokken 5% meer bezoekers dan het jaar daarvoor.

Vooral de Nacht van de Filosofie, de Groninger Nacht van de Geschiedenis en Election Night waren een groot succes, maar ook verscheidene ForumDwarsdiepdebatten waren tot de laatste stoel uitverkocht.

‘Met een mooi en vol programma voor 2013 ziet het Groninger Forum ook 2013 met groot vertrouwen tegemoet’, aldus deze organisatie.