nieuws

20 jul 2000, 00:12

Tina Turner zingt laatste songs in Nederland

Het laatste concert in Nederland van Tina Turner is dinsdagavond iets na elven met een spectaculaire vuurwerkshow geeindigd. Vedette Turner gaf in Groningen nog eenmaal een groots spektakel weg met veel licht, rook en vooral veel muziek. Ze verwerkte een lange rij hits uit haar veertigjarige carrière als zangeres in een twee uur durende show. Ongeveer 65.000 bezoekers bezochten de Drafbaan in het Stadspark voor de uitverkochte show.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het publiek reageerde enthousiast op zowel de oude krakers uit de jaren zestig als de nieuwe nummers van de afgelopen jaren. Het weer werkte mee; het bleef de hele avond droog. Het publiek was voor het optreden van Tina Turner al opgewarmd met een optreden van rocklegende John Fogerty, de voormalige frontman van rockband Creedence Clearwater Revival. Hij speelde zijn hits en nieuw werk in een sobere setting, die een groot contrast vormde met het mega-spektakel van Turner.
De concertgangers gedroegen zich zowel voor als tijdens de show rustig, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten. Kort na middernacht waren er nog geen ernstige problemen gemeld. Een 33-jarige man werd aangehouden omdat hij geen aanwijzingen van de politie opvolgde en een drietal mensen werd met lichte verwondingen zoals verdraaide knieën naar het ziekenhuis gebracht.
De hulpdiensten meldden dat meer concertgangers met eigen vervoer zijn gekomen dan verwacht. Hierdoor ontstond even topdrukte op de aanvoerwegen, in het bijzonder de A-7 en A-28 vanuit de richting Zwolle-Assen naar Groningen.