nieuws

09 jul 2001, 00:12

Tilburger wint NK skateboarden

De 26-jarige Hans van Dorssen uit Tilburg heeft zondag in Groningen het NK skateboarden gewonnen. De jury prees de jongen om zijn afwisselende, foutloze en spectaculaire optreden. De tweede en derde plaats werden ingenomen door Mike Montgomery uit Hellevoetsluis en Tommy van Berkel uit Tilburg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De best trick-contest werd gewonnen door de 27-jarige Alex Olynyk uit Den Haag, die zowel publiek als jury imponeerde met zijn ,,threesixty kick flip’’.
De jury beoordeelde dit weekend in skatepark Het Colosseum in Groningen de dertig deelnemende skaters in de categorieën algemeen en best trick. In de eerste moesten de deelnemers binnen één minuut zo imposant mogelijk een voorgeschreven skateparcours afleggen waarna hun optreden met een cijfer werd gewaardeerd; de tweede categorie betrof één specifieke truc op een door de skaters zelf gekozen obstakel.
Het duizend vierkante meter grote Colosseum is één van de drie grootste indoor-skateparken in Nederland. Het NK werd betaald door sponsoren; er is geen groot overkoepelend landelijk orgaan voor skate-evenementen. Het Nederlands Kampioenschap verving voor het eerst de wedstrijd om de Dutch Cup die tot vorige jaar werd gehouden. Het initiatief voor het NK werd in Groningen zelf geboren als vervolg op het Noord-Nederlandse kampioenschap dat vlak na de opening van het skatepark werd gehouden.