nieuws

08 jun 2000, 00:12

Tienduizendste klant voor Essent@home

Kabelmaatschappij Essent heeft in het noorden de tienduizendste klant via de kabel op het Internet aangesloten. De belangstelling voor het razendsnelle internetten via de kabel is in het noorden volgens Essent vergelijkbaar met de rest van het land. Essent toonde zich zeer tevreden het resultaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook concurrent KPN wil dit jaar de Nederlandse markt voor het snelle internet veroveren, maar dan met de ADSL-technologie veroveren. ADSL is qua snelheid vergelijkbaar met de kabel.
Woordvoerder H. Weites van Essent is niet benauwd voor de snelle concurrent voor Essent@Home. Hij ziet de strijd om de consument vol vertrouwen tegemoet. “Concurrentie is alleen maar goed voor de klant.”
In de stad Groningen alleen hebben inmiddels 2400 mensen een abonnement op Essent@home. Ruimte voor groei is er volop aangezien het aantal kabelaansluitingen dat 85.000 bedraagt.
De komende jaren gaat Essent flink investeren in de infrastructuur om ook het platteland van kabelinternet te kunnen voorzien. Het bedrijf streeft ernaar om naar een dekkingspercentage van tachtig procent in 2003.
Internetten via ADSL en de kabel is vele malen sneller dan internetten via de telefoonlijn. Bovendien hoeven consumenten geen gesprekskosten te betalen. Daar staat tegenover dat een abonnement zo’n negentig gulden in de maand kost.